Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری  ،  حمایت از تولید یکی از مسائل روز است که در حال حاضر تنها به‌عنوان یک شعار باقی مانده، چراکه  مسئولان،  واردات را تنها راه تنظم بازار و تامین کالا‌ها می‌دانند، باز هم خسارت بنگاه‌ها و تعطیلی کارخانه‌ها قصه روشنی است که نتیجه آن بر کسی پوشیده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واردات بی رویه قاشق و چنگال هم از مسائل موجود در بخش تولید کشور بوده که آفت بزرگی برای ساخته‌های داخلی محسوب می‌شود، کاهش اشتغال و بروز بحران در واحد‌های تولیدی از جمله تبعات منفی این بخش است که باید در برنامه ریزی‌ها مورد توجه قرار گیرد.

خروج ۸ میلیون دلاری ارز از کشور با واردات قاشق و چنگال

بنا بر آمار واردات بیش از ۲ هزار و ۲۴۸ تن قاشق و چنگال باعث خروج ۸ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۲۲۳ دلار یا به عبارتی ۲۹ میلیارد و ۶۹۸ میلیون و ۳۸ هزار و ۴۲۵ تومان شده است.

این حجم از قاشق و چنگال از ۱۰ کشور آلمان، امارات متحده عربی، ایتالیا، هنگ کنگ و چین وارد ایران شده است.

بنا بر آمار بیشترین واردات از کشور چین به میزان بیش از ۲ هزار و ۲۵ تن و به ارزش ۷ میلیون و ۴۹۷ هزار و ۹۰۴ دلار یا به عبارتی ۲۵ میلیارد و ۶۵۲ میلیون و ۳۹۳ هزار و ۷۵۶ تومان صورت گرفته است.

ناصر الدین شاه اولین وارد کننده قاشق و چنگال‌های خارجی به ایران

ورود قاشق و چنگال‌های خارجی به فرهنگ و اداب و رسوم ایران به دوره ناصر الدین شاه برمی‌گردد و ۱۳۰ سالی است که عمده قاشق و چنگال‌های بازار داخل را محصولات خارجی قبضه کرده‌اند.

سالانه ۶ هزار تن سرویس قاشق و چنگال مورد نیاز کشور از کشور‌های ایتالیا، آلمان، ژاپن و چین با استقبال مردم وارد آشپزخانه‌های ایرانی‌ها می‌شود.

حسن نیا کارشناس ماشین سازی اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری  ، گفت:ماده اولیه این محصولات  استیل است و توان ساخت این ورق در کشور وجود ندارد و ما ناچاریم واردات داشته باشیم.

وی افزود: عمده واردات استیل از کشور کره جنوبی است و به طبع با توجه به نوسانات قیمت مواد اولیه در کشور داریم روی قیمت نهایی این محصولات اثرمی‌گذارد و قیمت نهایی محصول در کشور بالا می‌رود.

تولید ملی با اراده ایرانی

۳۵ سال قبل آقای محمدی دانیال قدم هایش را برای رسیدن به تولید ملی با اراده برداشت و در یک کارگاه صد متری تنها با ۱۰ نیروی کار و ظرفیت تولید هزار قطعه کار راشروع کرده است.

محمدی مدیرعامل شرکت ناب استیل گفت:تمام تلاش ما این است مطابق با استاندارد‌های جهانی و ملی و مطابق با سلایق مصرف کنندگان داخلی و بازار جهانی محصولاتی را تولید کنیم که قطعاً مطابق با نیاز‌ها جامعه و رقابت پذیری با بهترین برند‌های جهانی باشد.

وی با بیان اینکه هم اکنون  توان تولید به ۵ میلیون قطعه در سال رسیده است  ، افزود:  تولید این محصول با ظرفیت ۲۲۰ نفر پرسنل به روزی ۱۵ هزار قطعه افزایش یافته است.

محمدی گقت: در سال‌های آینده میزان تولید قاشق و چنگال را در این واحد صنعتی به سه برابر افزایش می دهیم.

صادرات سرویس قاشق و چنگال ایرانی به بازار هدف

مدیر بازرگانی شرکت ناب استیل گفت: بیش از ۱۵ مدل انواع سرویس قاشق و چنگال در این شرکت تولید می‌شود و به کشور‌های آسیای میانه و به کشور‌های حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

یکی از کارگران این واحد صنعتی نیز گفت: این واحد صنعتی از این اینکه برای کشور ارز آوری می‌کند و تولید را رونق داده و زمینه اشتغال جوانان فارغ التحصیل و جویای کار فراهم کرده است افتخار می‌کنیم.

چرایی جولان سرویس قاشق و چنگال خارجی در بازار داخل

با وجود تولید با کیفیت و مناسب چرا بازار داخل هنوز به ۷۵ درصد سرویس قاشق و چنگال تولید خارج روی خوش نشان می‌دهد.

محمدی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری  ،با بیان اینکه نرخ بهره بانکی متاسفانه بالا است، گفت: تولید کننده داخل با بهره ۱۸ تا ۲۰ درصد با مشابه خارجی که دو یا سه درصد است رقابت کند و این کار تولید را دچار مشکل می‌کند.

یکی از بانوان مازندرانی گفت: ۸۰ درصد قاشق و چنگال‌های موجود در بازار خارجی هستند و کمتر می توان در بازار داخلی تولیدات وطنی را پیدا کرد و این مسئله معضلی است.

یکی از فروشنده‌های سرویس قاشق و چنگال با اشاره به کیفیت این کالا گفت:کیفیت سرویس قاشق و چنگال ایرانی مسلماً بالاتر از خارجی است، اما قیمت تولید داخل بالاتر است.

یکی از مشتریان خرید سرویس قاشق و چنگال نیز گفت: هنگامی که در بازار هم محصول داخل و هم محصول خارجی وجود دارد، اما قیمت محصول داخلی سه برابر محصول خارجی است به طبع مصرف کننده با توجه به وضعیت اقتصادی کشور محصولی که ارزانتر است را خریداری می‌کند.

افزایش تعرفه واردات سرویس‌های قاشق و چنگال

یوسف نژاد معاون امور صنایع اداره کل صنعت،معدن و تجارت مازندران  با بیان اینکه دولت در گام نخست افزایش تعرفه واردات سرویس‌های قاشق و چنگال را در نظر گرفته است، گفت: تعرفه قاشق و چنگال از ۲۶ تا ۴۰ درصد طراحی شده است و اعمال می‌شود.

یوسف نژاد با بیان اینکه مباحث نوسانات نرخ ارز و تامین آن با توجه به مشکل ارزی وضعیت را سخت می‌کند،تصریح کرد: بزرگترین دغدغه بنگاه ما تامین نقدینگی و مواد اولیه مورد نیاز کشور است.

معاون امور صنایع اداره کل صنعت ، معدن و تجارت مازندران افزود: هم اکنون هزار و ۸۳۰ تن سرویس قاشق و چنگال مورد نیاز کشور در واحد‌های صنعتی استان‌های مازندران، بوشهر و زنجان تولید می‌شود.


گزارش از آتنا رستمی آله خیلی

انتهای پیام/آ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صادرات اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۳۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه ایران از واردات مرغ اجداد بی نیاز شد گفت: احیا سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر در راستای موارد سازی و افزایش تولید در حال انجام است - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حالی که در گذشته بیش از 90 درصد مرغ اجداد جوجه‌یک‌روزه از کشور‌های دیگر تامین می‌شد سازمان اقتصادی کوثر که مجری نگهداری و تولید آرین در کشور است اعلام کرد که ایران با دانش متخصصان از واردات اجداد از کشور‌های غربی بی نیاز شد و در زمره هشت کشور دارنده این فناوری استراتژیک قرار گرفت.

فخاری رئیس این سازمان حتی اعلام کرده است که ظرفیت صادرات به کشور‌های دوست دیگر فراهم شده است. ضریب تبدیل در مرغ آرین از 2.2 به 1.7 کاهش یافته است که با توجه به ارزانی جوجه یک‌روزه آرین نسبت به جوجه نژاد راس و سلامت بیشتر این محصول پروتئینی رقابت نژاد ایرانی را با سویه‌های وارداتی وارد مرحله جدی‌تری کرده است.

مالزی خریدار مرغ آرین ایران شد

وی در تبیین اجمالی شیوه‌هایی که منجر به کاهش ضریب تبدیل در این نژاد شده است، بیان داشت: به‌گزینی ژنتیکی و تغییر روش‌های پرورش در بخش GGP، اجداد و مرغ مادر نقش مهمی در این تحول ایفا کرد.

در سال 1400 بیش از 90 درصد بازار جوجه‌یک‌روزه کشور متعلق به سویه راس، آربوراکرز و کاپ بوده که از طریق واردات مرغ اجداد از دو شرکت بزرگ اصلاح نژادی آویاژن و کاپ تامین شده است.

نژاد مرغ ایرانی آرین یا همان لاین ایرانی پس از سال‌ها دوباره احیاء شده است، فعالان دامپروری بهره وری نژاد مرغ آرین را پایین می‌دانند، اما منتخصصان کشور می‌گویند که کار اصلاح نژادی پایان نیافته و ادامه دارد.

 ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر به عنوان مجری مرغ لاین آرین در این ارتباط  اظهار داشت: واردات دستگاه جوجه‌کشی که نقش بزرگی در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ دارد تحریم شد و این دستگاه را دیگر به ایران نفروختند، این اتفاق باعث شد همکاران ما تصمیم بگیرند که این وابستگی را قطع کنند، لذا از دل تهدید و تحریم تلاش‌ها برای کسب خودکفایی شکل گرفت و با نوآوری و خلاقیت نه تنها دستگاه جوجه‌کشی مرغ بلکه دستگاه جوجه‌کشی بوقلمون را نیز تولید کردند و مایه خرسندی است که دستگاه ایرانی تولید شده راندمان تولید را بهبود بخشیده و در بخش خصوصی نیز مورد استقبال واقع شده است.

وی افزود: با تولید لاین مرغ آرین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور بالا رفته است و به جرأت می‌گوییم امروز تمام مرغ اجداد مورد نیاز کشور در سازمان اقتصادی کوثر تامین می‌شود و در تامین این کالای راهبردی که تولید گوشت مرغ به آن بستگی دارد دیگر نیازی به واردات از کشورهای دیگر نداریم.

فخاری ادامه داد: در راستای  به جریان انداختن اموال و دارایی‌های متروکه، راکد و یا بلااستفاده به نفع تولید، مولدسازی سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر، در حال انجام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو محصول ایرانی به جمع فینالیست‌های جشنواره صنعت بازی منا پیوست
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران